<

Bivša TV voditeljica Daniella Mijatović nakon prelaska na islam i rođenja kćerke: Ibrahim me je vratio korijenima

Kada se prije manje od godinu povukla s TV ekrana, voditeljica i bivša manekenka Daniella Mijatović nije imala velike planove. Željela je da putuje, te je vrijeme uglavnom provodila u rodnoj Africi, odakle je i njena majka. No, ubrzo je počela da živi najljepši period svog života. Udala se, zatrudnjela, a potom vratila u Sarajevo. Prije nepto više od godinu dana Daniella je postala majka. Rodila je djevojčicu, kojoj je dala ime Inaay. Neposredno prije porođaja promijenila je i vjeru. Daniella prvi put govori o najljepšoj, majčinskoj ulozi i novoj stranici svog života, piše magazin Azra.

Prešla sam na islam i promijenila ime. Sada sam Daniella Doaa De Clercq. No, ovo je najintimniji dio mog života, o kojem ne želim dalje govoriti – kaže Daniela na početku razgovora.

Uživala je putujući u nekoliko afričkih zemalja, 2018. te je otkrila i da će postati majka.

Saznala sam da sam trudna, ali sam, ipak, vrijeme provodila putujući i uživajući u trudnoći – govori Daniella.

Muža Ibrahima, magistra biljne medicine, koji vuče porijeklo iz Konga i Belgije, upoznala je u Sarajevu. Veoma brzo učinio ju je najsretnijom ženom na svijetu.

Ibrahim je bio na poslovom putu ovdje i tako smo se upoznali. Upravo s njim sam odlučila da putujem. On me vratio mojim korijenima. Vjenčali smo se 2018. godine u septembru u Seneglau, prema afričkoj tradiciji, što nam je bilo veoma važno, jer smo oboje Afrikanci. Naravno, planiramo napraviti i malu svadbu u Bosni, ali afričko vjenčanje ću pamtiti kao nešto najljepše što mi se desilo u životu – otkriva nam.

Kćerkicu je rodila u bolnici Koševo. Porođaj i trudnoća prošli su u najboljem redu.

Imala sam veoma laganu trudnoću, iako sam mislila da će biti suprotno, slušajući sve priče od žena koje su već bile u drugom stanju. Međutim, nisam imala nikakvih problema i veoma lako sam je podnijela. Putovala sam, radila ono što volim… Također i poslije porođaja, koji je prošao u najboljem redu. Cijeli tim doktora na GAK-u bio je sjajan.

Različite kulture u njihovom domu čine ih zaista bogatim ljudima. Bez obzira na to što su trenutno u Bosni, svoje porijeklo ni Daniella ni Ibrahim ne zaboravljaju. Tako će odgajati i kćerku.

pressmedia.ba

<