<

SANJALI STE “BISMILLAH”? OTKRIJTE ZNAČENJE SVOJIH SNOVA

Snovi se spominju u Kur’anu prilikom govora o Ibrahimu a.s., i njegovom sinu Ismailu, zatim prilikom govora o Jusufu a.s. Isto tako i mnogi hadisi Poslanika s.a.v.s., govore o snovima.

Može se slobodno reći da su snovi jedan od fenomena koji izazivaju ljudsku maštu, ali čiji je krajnji rezultat priznavanje Allahove veličine, moći i znanja. To vidimo na primjeru Jusufa a.s.

Koji su snovi najistinitiji?

Najistinitiji snovi su oni koji se sanjaju u ranu zoru i za vrijeme popodnevnog odmora i počinka (kajlula), a najpovoljnija vremena za njih su, vrijeme zametanja behara i vrijeme zrijenja i dozrijevanja plodova. Istiniti snovi se najrjeđe sanjaju zimi. Tada su snovi koji se sanjaju za vrijeme popodnevnog odmora jači i istinitiji od onih koji se usniju noću.

Osoba koja je iskrena u govoru, uglavnom sanja istinite snove. Onaj koji voli laž i često laže i snovi su mu, uglavnom, lažni. Međutim, ukoliko čovjek nekada i slaže, ali prezire laž kod sebe i drugoga – svi mu snovi mogu biti istiniti! Ako su snovi sažeti i koncizni, a ako u sebi ne sadrže obilan i nesadržajan govor – bit će efikasniji i vrlo brzo se mogu ostvariti.

Poslanik s.a.v.s. je jednom prilikom rekao: “Ako itko od vas vidi san koji voli, onda je taj san od Allaha dž.š., i treba zahvaliti Uzvišenom Allahu za njega i ispričati ga drugima; ali ako vidi nešto drugo, nešto što ne voli, onda je to od šejtana, i treba tražiti zaštitu od Allaha protiv tog zla, i ne treba spomenuti nikome, jer mu može naštetiti.”

Pišite nam na našu fb stranicu klikni OVDJE ako želite znati značenje svog zna čija značenja crpimo iz islamskih knjiga.

BISMILLAH-BESMELE

Učenje ili viđenje riječi Bismillahir-rahmanir-rahim u snu simbolizira uputu nakon zablude, znanje nakon neznanja i opskrbu sa berićetom. Ko sanja Bismillu napisanu lijepim rukopisomm ili kaligrafijom – to upućuje na znanje, uputu i berićetli nafaku, a može i označavati sina i unuka, koji simboliziraju povezivanje vrste i roda, a također, može značiti i ubrzavanje na skorom sklapanju braka ili zaradu i dobit od usjeva.

Ako Bismillu napiše umrla osoba, to upućuje na Allahovu milost. Ako se sanja da je Bismilla napisana drugačijim redom ili isprevrtana, to upućuje na otpadništvo i udaljavanje od vjere ili na nešto što je poremećeno, a trebalo je drugačije postaviti i definirati, ili je snivač škrt u dijeljenju znanja i imetka onima kojima je to nužno.

Ako bolesnik u snu napiše Bismillu, nestat će bolesti; ako to uradi griješnik pokajat će se, zadobit će dobru djecu ili će imati sjajnu zaradu od trgovine ili biznisa kojim se bavi. Ako neko sanja da uči u snu Bismillahir-rahmanir-rahim, Uzvišeni Allah će mu dati berićet u imetku.

<