<

Vučić najavio sastanak sa svim Srbima iz regiona

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će učestvovati na Bezbjednosnoj konferenciji, koja se održava u četvrtak i petak u Minhenu, navodeći da će taj boravak biti od velikog značaja za Srbiju “jer ćemo bolje moći da procijenimo šta su dalji koraci prištinske vlade, šta su koraci Njemaca, Amerikanaca i svih ostalih u međunarodnoj zajednici”.

“Očekuje me prvo susret sa (Richardom) Greneljom (specijalni izaslanik američkog predsjednika)”, rekao je Vučić u intervjuu za Sputnjik, navodeći da je u Minhenu veoma zgusnut raspored, sa mnogo panela, bilaterala, sastanaka sa njemačkim poslanicima, američkim senatorima i kongresmenima, predsjednicima vlada.

On je rekao i da će se s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel videti u martu, kao i da je dogovoren datum, ali da još ne može da ga saopšti.

Vučić je za Grenella rekao da je “čovek velike energije, izuzetnog entuzijazma i ambicije”.

“Šta će biti na tapetu, vidjet ćemo, vjerovatno će na tom zajedničkom panelu u Minhenu na kom prisustvujem, biti prisutan i Кurti, pa ćemo vidjeti kakva će atmosfera biti i kako će to izgledati. Ne mislim da će biti dostupno za javnost, ali sam ću, čini mi se, bolje moći da ocijenim u kom smjeru mogu dalje da teku razgovori”, rekao je Vučić.

Kako je najavio, poslije toga je u Beogradu planiran “sastanak sa svim Srbima iz regiona, Srbima iz Crne Gore, Srbima iz Republike Srpske i svim drugim Srbima, sa srpskim NVO iz Crne Gore”.

<