<

Šta ako je ovo vaš zadnji ramazan: Koliko ste spremni za ramazan?

Ako vaša rutina spavanja, namaz, unos hrane, upravljanje vremenom, socijalne navike itd. nije „na svom mjestu“, onda je vrijeme da ustanete sa stolice/kreveta/telefona, te da budete pravi musliman!

Da, sve ste čuli i pročitali: Ramazan je mjesec neograničene milosti, blagoslova i nagrade, toliko toga se može dobiti za tako malo vremena, vremena punog raznih distrakcija, puno stvari se može i treba uraditi!

Na internetu i TV-u možete naći razne vijesti o smrtnim slučajevima. Muškarci i žene koji neće dočekati ovaj ramazan. Ljudi kojima je prošli ramazan bio posljednji u životu – a sada se nalaze na mjestu iz kojeg nema povratka, na mjestu koje ne pruža drugu šansu. Neka im se Allah dž.š. smiluje.

Jesam li to samo ja, ili i vi uoči ramazana i za vrijeme ramazana primjetite veći broj smrti nego inače? Je li to možda neki znak od Allaha dž.š. da se i mi približavamo momentu naše smrti? Razmislite…

Šanse da se pripremimo za susret sa Allahom dž.š. svakim danom su sve manje i manje. Jedina stvar koja je bitna u svakom momentu vašeg života, bez obzira ko ste, šta ste, i šta radite, je koliko ste zapravo spremni za susret sa Njim.

Šta ako je ovo vaš zadnji ramazan? Šta ako je ovo vaša zadnja šansa da se pripremite za vaš zadnji ramazan?

Sa tim na umu, dragi čitaoci, pristupimo ovom ramazanu sa iskrenim namjerama, jasnim ciljevima, i solidnim planovima. Nikad nije kasno da započnete!

Izvor: productivemuslim.com

Autor: Zaynab Chinoy

Za Akos.ba preveo: Eldin Hota

<