<

SANJALI STE ISKOPAVANJE, ISKUŠENJE, ISLAM…? POGLEDAJTE ZNAČENJE VAŠIH SNOVA?

Snovi se spominju u Kur’anu prilikom govora o Ibrahimu a.s., i njegovom sinu Ismailu, zatim prilikom govora o Jusufu a.s. Isto tako i mnogi hadisi Poslanika s.a.v.s., govore o snovima.

Može se slobodno reći da su snovi jedan od fenomena koji izazivaju ljudsku maštu, ali čiji je krajnji rezultat priznavanje Allahove veličine, moći i znanja. To vidimo na primjeru Jusufa a.s.

Koji su snovi najistinitiji?

Najistinitiji snovi su oni koji se sanjaju u ranu zoru i za vrijeme popodnevnog odmora i počinka (kajlula), a najpovoljnija vremena za njih su, vrijeme zametanja behara i vrijeme zrijenja i dozrijevanja plodova. Istiniti snovi se najrjeđe sanjaju zimi. Tada su snovi koji se sanjaju za vrijeme popodnevnog odmora jači i istinitiji od onih koji se usniju noću.

Osoba koja je iskrena u govoru, uglavnom sanja istinite snove. Onaj koji voli laž i često laže i snovi su mu, uglavnom, lažni. Međutim, ukoliko čovjek nekada i slaže, ali prezire laž kod sebe i drugoga – svi mu snovi mogu biti istiniti! Ako su snovi sažeti i koncizni, a ako u sebi ne sadrže obilan i nesadržajan govor – bit će efikasniji i vrlo brzo se mogu ostvariti.

Poslanik s.a.v.s. je jednom prilikom rekao: “Ako itko od vas vidi san koji voli, onda je taj san od Allaha dž.š., i treba zahvaliti Uzvišenom Allahu za njega i ispričati ga drugima; ali ako vidi nešto drugo, nešto što ne voli, onda je to od šejtana, i treba tražiti zaštitu od Allaha protiv tog zla, i ne treba spomenuti nikome, jer mu može naštetiti.”

Pišite nam na našu fb stranicu klikni OVDJE ako želite znati značenje svog zna čija značenja crpimo iz islamskih knjiga.

Iskopavanje

Simbolizira lukavstvo, špijuniranje ili praćenje nečijeg traga.

Iskušenje

Sanjati iskušenje simbolizira radost, sreću, zadovoljstvo i olakšicu nakon tegobe.

Islam

Simbolizira stabilnost i kontinuiranost u vjeri. Ako nevjernik sanja ovaj san – preći će na islam; a ako musliman sanja da je prešao na islam – bit će sačuvan od raznih neugodnosti.

Ismijavanje

Ko sanja da je izvrgnut ironiji i ismijavanju – bit će obmanjen.

Ispadanje zuba

Simbolizira dug životni vijek. Ko sanja da su mu svi zubi ispali živjet će dugo, ko sanja da su mu svi zubi ispali i više ih neće vidjeti – članovi njegove porodice će umrijeti prije njega ili će se razboljeti; ko sanja da su mu gornji zubi ispali na njegovu ruku – to označava imetak koji mu dolazi; ako su ispali u njegovo krilo – muško dijete; a ako su mu gornji zubi ispali – to simbolizira bol, brigu i tugu. Ako sanja da mu je ispao jedan zub, a bude zadužen – isplatit će brzo dug; a ako sanja da su mu zubi ispali i da ne može jesti – osiromašit će

Izbavljenje

Simbolizira rezultate dobrih djela, kao što su post i sadaka.

 

<