<

POTRESNA PRIČA IZA FOTOGRAFIJE KOJA JE OBIŠLA SVIJET: BEBA JE BILA LEDENA, NISAM ZNAO DA LI JE ŽIVA

Fotografija Huana Franciska Vaje (41), pripadnika španske civilne straže, koji je iz vode spasao dvomjesečnu bebu migranta obišla je svijet.

Huan je učestvovao u akciji spasavanja migranata koji pokušavaju da se domognu španske enklave Seuta u Africi. Među hiljadama njih ima i dosta djece, a Huan je uspio da iz vode izvuče bebu, koja je bila na ivici života i smrti.

– Bila je ledena… Smrznuta… Beba se nije pomjerala. Nisam znao da li je živa ili mrtva – ispričao je vidno potreseni Huan za španske medije.

Majka je iz Maroka krenula sa bebom, u nadi da će uspijeti da stigne do španske teritorije. Sa djetetom na leđima, zajedno se sa još nekoliko stotina migranta našla u ledenoj vodi i pokušala je da dopliva do obale… Huan je izvlačio promrzle ljude iz vode kada je ugledao bebicu, koja nije davala znake života.

– Nas troje je bilo u vodi, pomagali smo raznim ljudima. Ugledao sam ženu, koja se grčevito držala za pojas za spasavanje. Vidio sam da na ramenu nosi nešto. Prvo sam pomislio da je ranac, a onda sam shvatio da je to beba – priča Huan.

crna-hronika.info

<