<

POTRESNA ISPOVIJEST KĆERKE: “KAKO MI JE ELVIR UBIO MAJKU. PRESKOČIO JE OGRADU I UŠAO U KANCELARIJU”

Potresna priča porodice Klico, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Bivši zaštitar Elvir Hajdarević, došao je s pištoljem  u krug firme u kojoj je Jasmina Klico te u nju ispalio više hitaca, pokazat će se kasnije s namjerom da je usmrti. Nesretna žena, majka dvije kćeri podlegla je, samo nekoliko dana u bolnici.

Amra Klico, kćerka ubijene Jasmine, ispričala je za portal Crna-Hronika detalje potresno slučaja, iznoseći šokantne detalje o sudbini svoje majke,a jedna od njih, možda i presudna bila je tadašnja pasivnost nadležnih institucija prema problemu koji je Amrina majka imala s Hajdarevićem, na koji policijski službenici nisu reagovali na vrijeme i nažalost priča je tragično okončana.

 

 

Jasmina Klico ubijena je u decembru prošle godine. Ubio je Elvir Hajdarević, koji je zbog ovog zločina osuđen na 11 godina zatvora.

Prije smrti nesretna žena proživljavala je pakao, prijetnje, ucjenjivanja, uhođenja.
Da sve bude gore, kako tvrdi Amra Klico, svaka prijetnja, odnsono svaki potez kojeg je načinio Elvir Hajdarević prijavljen je policiji. Međutim, dodaje Amra, policija nikada nije ništa konkretno uradila kako bi Hajdareviću onemogućila prilazak njenoj majci i kako bi ga spriječili da počini zločin kojeg je napravio.

Podsjećamo, Elvir je preskočio ogradu firme u kojoj je radila Klico, ušao u kancelariju i upucao je više puta u predjelu vrata i grudnog koša, ciljajući da je ubije. Uspio je i pobjeći iz zgrade, opet preskočivši ogradu, a da security, čiji je jedini zadatak taj dan bio da gleda u kamere i osigurava zgradu i uposlene nije primijetio.

“Nakon stravičnog zločina, otišao je kod svoje sestre, presvukao se i nazvao svog šefa i rekao „Eto, sad sam je ubio, možeš mi dati otkaz“, prisjeća se Amra.

crna-hronika.info

<