<

Jeziva čečenska prijetnja: Objavljena uznemirujuća Kadirova poruka za Putina

Lider Čečenije Ramzan Kadirov obratio se danas ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu sa molbom da naredi vojsci da zauzmu Harkiv, Kijev i druge ukrajinske gradove.

“Bit će brzo, jasno, efikasno…”, jeziva je poruka Ramzana Kadirova, koja počinje s “druže predsjedniče, vrhovni komandante”.

Kako Kadirova citiraju brojni mediji, među njima i 24sata, on navodi:

“Više puta sam rekao da sam ja vaš vojnik, spreman sam dati život za vas. Ali ne mogu gledati kako ginu moji i naši vojnici, vojnici ministarstva obrane, Nacionalne garde i drugih struktura. Molim vas da zažmirite na sve i dozvolite im da za dan-dva završe ono što se tamo zbiva. Ovo je moje mišljenje”, poručio je Kadirov na svom Telegram kanalu.

Lider Čečenije je situaciju u Ukrajini nazvao prijetnjom za cijelu državu.

On je istaknuo da su “dobri pregovori, dobra demokracija, sloboda govora i ljudski život” najbitnije stvari i dodao: “Ali naša braća, naši rođaci i prijatelji tamo ginu, a to nije u redu”.

“Molim vas da našim borcima date priliku da pokažu svoj puni potencijal, da im date priliku da iskoriste svu svoju snagu kako bi jednom zauvijek završili”, navodno je dodao Kadirov.

On je na čelu Čečenije od 2007. godine, a za rat u Ukrajini je navodno pripremio 40.000 boraca. Mnogi od njih su već poginuli u Ukrajini.

PRESS

 

<