<

Asim Kurjak: Bio sam mentor Sebiji Izetbegović

Akademik prof. dr. Asim Kurjak u razgovoru za N1 potvrdio je da je bio mentor pri izradi doktorske disertacije prof. dr Sebiji Izetbegović. Kurjak potcrtava, treba odvojiti dešavanja u Zagrebu, od onih u Sarajevu. O Sarajevu ga, kaže, niko nije pitao.

“Ja prihvaćam činjenicu da postoje zapisnici, da je pred nas četvoro ona branila doktorat, da je taj doktorat legalan i legitiman i da je to doktorat, ali u Sarajevu. Nikada ja nisam spomenuo Sarajevo, jer nije bilo u pitanju niti jednom. Ja sam govorio o doktoratu i postdiplomskom studiju, ali u Zagrebu”, rekao je Kurjak za N1.

Na koncu, Kurjak naglašava da razgovorom za N1 stavlja tačku na priču o obrazovanju direktorice UKCS Sebije Izetbegović.

Brojni sarajevski mediji ovih dana su citirali Kurjaka u kojem on govori kako “nikada nije bio mentor Sebiji Izetbegović”.

Izetbegović, kako je istaknula u medijima, ali i dokazala dokumentacijom, nikada nije rekla da je magistrirala u doktorirala u Zagrebu. Naprotiv, sve vrijeme je tvrdila da je studije okončala u Sarajevu, za šta postoji i originalna dokumentacija.

<