<

ŠTA ĆE REĆI NATO NA OVO Stevandić opasno zaprijetio zbog neodržavanja vojne vježbe sa Srbijom

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić je, reagujući na odluku o odgažanju zajedničke vjne vježbe Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije, “zaprijetio” je kako u našoj zemlji više neće biti održana nijedna zajednička vojna vježba dok ne bude upriličena ova sa Srbijom.
Gostujući na TV Pink, odluku o odgađanju vježbe nazvao je neprijateljskim činom.
Kada je potpisivan sporazum o održavanju zajedničke vojne vježbe sa NATO-om, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je postavio uslov da se održi i vojna vježba sa Srbijom. Dakle, radi se o jednom paketu koji je dogovoren da se prvo održi vježba sa NATO-om, pa sa Srbijom. Međutim, opet je proradila sitna prevarantska politika iz Sarajeva, koja je uradila jednu ovakvu stvar, kazao je Stevandić.
U emisiji, koja je, sudeći prema izjavama gostiju, imala kao glavni cilj izreći što više pohvala na račun Aleksandra Vučića, Stevandić je prokomentarisao i činjenicu da BiH nije dio Vučićevog projekta “Otvoreni Balkan”. To je obrazložio time da “Bošnjaci u Predsjedništvu imaju dva člana koji su bili protiv i time su preglasali jednog srpskog člana”.
– Međutim, problem je i što oni koji trebaju naslijediti sadašnje bošnjačke lidere, nisu ništa drugačiji. Tako je Elmedin Konaković izjavio da treba narediti MUP-ovim da dođu na entitetsku granicu ako RS proglasi otcjepljenje. Eto to je ta njihova svađalačka politika, kazao je, između ostalog Stevandić.
Teško je reći koja je Stevandićeva rečenica o Vučiću bila više ulizivačka, a time i degutantnija. Jedna koja spada u red najpoltronskijih je o odnosu Vučića prema političarima u RS-u.
– On ne gleda ko je pozicija, a ko opozicija u RS-u. On nas sve zovne, kad imamo neki problem, ili kad se posvađamo, a to nama nije problem, i pokušava pomoći da se neko pitanje riješi, “hladno” je izjavio Stevandić.
Šta je sve Stevandić izgovorio u toku ove emisije možete pogledati u videu.
 
Magazin PRESS / Oslobođenje
<