<

Sanja Vulić: Ne dirajte nam u Milorada Dodika

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je za Srnu da je politika Bakira Izetbegovića osvetnička čiji je kranji cilj uništenje Republike Srpske, srpskog naroda od kojeg i sam potiče, i stvaranje unitarne BiH.

Komentarišući Izetbegovićev poziv političarima iz Republike Srpske da odustanu od “blokade” rada zajedničkih instuticija BiH i da lider SNSD-a Milorad Dodik više od deceniju, kako kaže, zauzima politički prostor u BiH, Vulićeva je rekla da je Milorad Dodik onaj koga narod bira i kome Srbi vjeruju da će sačuvati Republiku Srpsku na koju bošnjački politički predstavnici neprestano kidišu.

“Milorad Dodik je onaj zbog koga će svi Srbi jedinstveno stati u odbranu nacionalnih interesa i svoje Republike, jer im je dosta terora od takvih kakav je Bakir Izetbegović i njemu slični. Zato, ne držite nam lekcije i ne dirajte nam svetinju – Republiku Srpsku! Ne dirajte nam u Milorada Dodika, već ste vidjeli šta je srpsko jedinstvo, ne provocirajte i ne prijetite svojim tutorima iz međunarodne zajednice od kojih očekujete da vam naprave muslimansku državu u srcu Evrope”, istakla je Vulićeva.

Ona je naglasila da je, za razliku od Izetbegovića, Milorad Dodik političar sa pozitivnom, dejtonskom vizijom BiH u kojoj se svi narodi i njihova prava poštuju.

Vulićeva je naglasila i da zakon koji je nametnuo Valentin Incko nije ništa drugo već “projekcija Bakira Izetbegovića i njegove SDA koja puca po šavovima.”

federalna.ba/Srna

<