<

Nana Fata Orlović primljena u bolnicu u Tuzli

Nana Fata Orlović zbog pogoršanog zdravstvenog stanja hospitalizirana je u Klinici za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Tuzli.

Kako je za Faktor potvrdila Ersija Aščerić-Mujedinović, glasnogovornica UKC-a, nana Fata je primljena u bolnicu zbog problema sa plućima koje je imala i ranije.

– Nije u pitanju koronavirus. Trenutno je u toku dijagnostika i praćenje pacijentice, nakon čega ćemo imati više informacija u vezi njenog zdravstvenog stanja – kazala je Aščerić-Mujedinović.

Prema informacijama koje smo dobili od osobe koja je pomogla medicinskom transporta nane Fate u bolnicu, nakon što je srušena nelagalno izgrađena crkva u njenom dvorištu bila je izložena provokacijama.

– Više pijanih osoba dolazilo je pred kuću Fate Orlović, puštali su na razglas i pjevali četničke pjesme i ljubili zemlju gdje je bila srušena crkva. Nanu Fatu je sve ovo potreslo zbog čega joj se dodatno narušilo zdravstveno stanje. Također, kćerke Fate Orlović nakon provokacija bilo je strah prenoćiti u njenoj kući u Konjević Polju”.

<