<

Ministarstvo odbrane Srbije potvrdilo: U BiH ušli padobranci “Nebeske vidre”!

Ministarstvo odbrane Srbije komentiralo je danas vijest da su pripadnici Vojske Srbije u nekoliko autobusa ušli u Bosnu i Hercegovinu prije dva dana. Ove tvrdnje Ministarstvo odbrane naziva “tendencioznim i zlonamjernim tvrdnjama”, pa objašnjava šta se zapravo desilo i ko je navedenog datuma iz Srbije prešao granicu sa Bosnom i Hercegovinom.

– Padobranska sportska ekipa “Nebeske vidre” koja broji 11 članova ušla je 7. oktobra u Bosnu i Hercegovinu radi učešća na Međunarodnom padobranskom turniru “Pet zvijezda” u Banja Luci. Povratak ekipe “Nebeske vidre” u Srbiju planiran je za danas, navodi se u saopćenju Ministarstva odbrane Srbije.

“Nebeske vidre” inače djeluju u sastavu Šezdeset trećeg padobranskog bataljona, koji je unutar Specijalne brigade Vojske Srbije.

Podsjetimo, odlukom ministra odbrane BiH Sifeta Podžića prošle sedmice je otkazana zajednička vojna vježba Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH, a kako je pisao portal “Istraga” razlog je bio taj što je u vježbi bilo predviđeno sudjelovanje upravo Specijalne brigade Vojske Srbije (takozvani “Niški specijalci”) koji su aktivno sudjelovali u agresiji na BiH.

Tokom vikenda u bh. medijima pojavila se informacija da je šest autobusa sa specijalcima Vojske Srbije ušlo u BiH.

 

saff.ba

<