<

ISTRAGA UBISTVA LANE BIJEDIĆ: PROVJERAVAJU SE SNIMCI I INFORMACIJE KOJE SU DALI GRAĐANI

Tuzlanski ronioci koju su tri dana pretraživali rijeku Studenčica kod Ljubuškog u kojoj je pronađeno tijelo 19-godišnje Mostarke Lane Bijedić nisu pronašli predmete koji bi pomogli u istraži ovog slučaja.

Kako nam je rekao tužilac Tužilaštva ZHK Josip Aničić, ronioci su prešli teren više puta, ali osim slušalica nije pronađeno ništa. U toku je pregledanje sadržaja s kamera koje pokrivaju područje okolo kako bi se utvrdilo kuda se Lana prije smrti kretala ili eventualno vidjelo ko je s njom bio u društvu kobne noći.

Vještačenje mobitela još traje, ali iz MUP-a i Tužilaštva ZHK poručuju kako ulažu maksimalne napore da bi se ovaj slučaj riješio a počinitelj ovog stravičnog djela izveo pred lice pravde. Inspektori i službenici otkako je pronađeno tijelo ne idu kućama i rade na prikupljanju dokaza.

Tužilaštvo ZHK je jučer pozvalo građane da im se jave ukoliko imaju neke informacije. Ova objava urodila je plodom i ljudi su se odazvali. Pozivali su broj MUP-a ZHK, ali i Tužilaštvo. Prema Aničićevim riječima, sada slijedi provjera informacija koje su građani dali.

Svi su izrazili nadu da će slučaj biti ubrzo okončan kako bi porodica Lane Bijedić dobila pravdu i barem malo olakšanje znajući da je ubica iza rešetaka.

U Beogradu će danas biti obavljen ukop 19-godišnje Mostarke, a po želji njene majke. Jučer je na gradskom groblju Sutina u Mostaru organizovan posljednji ispraćaj. Od Lane su se oprostili članovi porodice, rodbina, prijatelji, školske kolege i veliki broj građana Mostara.

usk.info

<