<

Dragan Mektić: “Tužilaštvo BiH se bavi SAMO SARAJEVOM, četiri puta manje optužnica u RS-u nego u FBiH”

Bivši ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić bio je večerašnji gost Senada Hadžifejzovića u emisiji “Face”.

Kad pogledamo statistiku, to je nevjerovatna činjenica i nevjerovatna stvar Tužilaštva Bosne i Hercegovine, pa ćete vidjet da se Tužilaštvo BiH samo bavi Sarajevom i jednim dijelom Federacije, kazao je državni zastupnik i bivši ministar sigurnosti Dragan Mektić u gostovanju kod Senada Hadžifejzovića.

“Ja sam pripremajući se malo za ovu emisiju, pogledao neku statistiku, recimo četiri puta više istraga i optužnica za prošlu godinu je podignuto u Federaciji u odnosu na Republiku Srpsku, a da ne govorim u odnosu na pojedine kantone. Imate Kanton broj 10, Livanjski, je li kako ga zovu, u prošloj godini je nula istraga. Nema nijedne istrage”, kazao je Mektić.

Na to je Senad Hadžifejzović ironično dodao da je u Livnu “pošten svijet na vlasti”.

“A sad ako hoćemo već, mada ja to ne volim, na takav način da dijelim Bosnu i Hercegovinu. U kantonima sa hercegovačkom većinom samo 9 istraga je sprovedeno od strane Tužilaštva BiH, u RS-u četiri puta manje, u pola Federacije deset puta manje, što znači da postoji politički deal i politički uticaj na koji je svjesno pristala glavna tužiteljica Gordana Tadić i onda se samo vrti ovdje oko Sarajeva, i tamo do Zenice, i tu negdje i tu što se desi, tu promptno reaguje”, kazao je Mektić.

saff.ba

<