<

Dodikova zastupnica o rušenju crkve u dvorištu nane Fate: ‘Niko od Srba nije tražio rušenje džamija, jer Srbi bogomolje poštuju’

Poslanik SNSD u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da je žalosna sreća, ushićenost i zadovoljstvo bošnjačkog naroda i navodnog hrvatskog člana Predsjedništva BiH (Željka Komšića) povodom izmještanja Srpske pravoslavne crkve u Konjević Polju.

Vulićeva je podsjetila da je, prema raspoloživim podacima, devet džamija izgrađeno na srpskoj zemlji u Federaciji BiH i naglasila da nikad i niko od Srba nije tražio njihovo rušenje, jer Srbi bogomolje poštuju.

– Srbi ne prave razliku, već poštuju svaki vjerski objekat i narod koji ide u bogomolje. Današnja radost povodom skrnavljenja pravoslavne Božije kuće jasno pokazuje da nema budućnosti, suživota i sreće u apsurdnoj zemlji kakva je BiH – istakla je Vulićeva. prenosi “Novi“.

Ona je ocijenila da je još tužnija činjenica likovanje BN televizije koja je sve samo ne srpska, jer joj je samo sjedište u Republici Srpskoj, a sve ostalo je djelo njihovih mentora po Sarajevu i stranim agenturama.

– Poražavajući su izvještaji te probosanske televizije o izmiještanju hrama i očigledno je da u toj medijskoj kući odavno nema ni Boga, ni vjere, a ni čovječnosti i obraza – naglasila je Vulićeva, piše SRNA.

U Konjević Polju kod Bratunca jučer je uklonjena Crkva Usekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja, čime je izvršena presuda Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu protiv BiH.

– Ovo nije rušenje nego izmještanje crkve jer se materijal odvozi u Bratunac na lokaciju gdje će biti izgrađen novi hram korištenjem dijela ovog materijala koji je upotrebljiv – rekao je ranije jučer vlasnik bratunačke firme “Trend” Danko Mirović, koja je dobila blagoslov mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma.

<