<

DIJELI: ADMIRU SALKIĆU JE POTREBNA NAŠA POMOĆ!

Admiru Salkiću otkazala su oba bubrega i ide na hemodijalizu već deset godina i to svaki drugi dan po četiri sata.

Hitno je potrebna transplatacija, a svi mogu pomoći uplatom na navedene žiro račune ili pozivom na humanitarni broj 090 291 009 donirati dvije KM.

“U nekim trenucima čovjek se umori od svega i pomisli to je to. A onda skonta da ima milion razloga da se bori da ostane živ, da sve jednog dana bude ružan san. Ko god može neka pozove bar broj i donira 2KM, vama to nije nešto a meni bi život spasilo. Ko ne može neka bar podijeli da dragi Allah podari svima zdravlja i čuva od svakog zla….” – napisao je Admir.

Admir Salkić iz Gračanice svaki drugi dan ide na dijalizu, koja ga održava u životu. Za transplantaciju bubrega novac je osiguran i on čeka da putem “Otvorene mreže” dođe na red za operaciju u Francuskoj ali je prevaren za 80.000KM

A kako nesreća nikad nije jedna, ovu porodicu zadesio je još jedan problem. I Admirova majka Ešefa pre sedam meseci morala je na dijalizu, nakon što su joj otkazali bubrezi.

– Moj sin hrabro se bori više od devet godina. Njegov život zavisi o hemodijalizi, na koju u naš Regionalni centar u Gračanici ide svaki drugi dan. Sva ruka je otekla od uboda iglom. Svi smo se borili za njega. Ja sam radila na pijaci, suprug u komunalnom preduzeću. Sada sam i ja pala i zajedno idemo na dijalizu. Nije meni žao mene, da je da sin dođe ne red, da dobije bubreg i počne živeti, da zasnuje porodicu – priča Ešefa.

Kaže da ni sama ne zna kako sastavljaju kraj s krajem. Od suprugove plate treba platiti račune, a za lekove mesečno daju 400 KM. Suprug Zijad, da bi se zatvorila konstrukcija finansiranja transplantacije sinu, podigao je kredit i sada mu se od plate odbija 300 KM mesečno prenosi crna-hronika

Hvala ko podijeli!

<