<

Bivša heroinska ovisnica spasila se u samo godinu dana, sad je neprepoznatljiva (FOTO)

Nakon što joj je preostalo samo 12 mjeseci života, bivša heroinska ovisnica Caroline Best uspjela se potpuno oporaviti i svojom pričom dokazati da se svako može izvući iz pakla ovisnosti koji ju je skoro koštao života, objavljeno je na stranicama policije West Midlandsa.

36-godišnjakinja je bila ovisnica o heroinu i kokainu, a posljednjih 15 godina je provodila izvan i unutar zatvora, jer je krala da bi mogla kupovati drogu. Prošlog augusta, kap je prelila čašu kad joj je njena ovisnost uzrokovala srčane probleme i dovela je u životnu opasnost. Liječnici nisu bili u mogućnosti operisati je kako bi je spasili, a jedina nada da preživi bila je u odvikavanju, prenosi Hayat.ba.

Policajac Stuart Toogood, koji ju je ranije ulovio i strpao u zatvor, pomogao joj je da promijeni svoj život pa je smjestio u rehabilitacijsku ustanovu gdje joj je pružena potrebna podrška i pomoć da pobijedi svoje demone.

Zahvaljujući Stuartu Toogoodu sada sam produktivan član društva i zahvalna sam mu što mi je pomogao da učinim nešto što nisam mogla učiniti sama. Živi sam dokaz da se može oporaviti – rekla je Caroline koja sada radi s časnikom kako bi pomogla ostalim ovisnicima da preokrenu svoj život.

Nevjerovatno je da je Caroline uspjela izbjeći operaciju srca jer se oštećeni zalistak sam popravio rehabilitacijom. “Naš ‘Offender to Rehab’ program do sada je uspješno smjestio devet ovisnika na rehabilitaciju i tako ih spasio od životne opasnosti – izjavio je Toogood.

Caroline je sada čista nešto više od godinu dana, uspješno se oporavila te pazi na svoje zdravlje, a svojim primjerom nastoji inspirirati one koji misle da im nema spasa te im se trudi pomoći koliko god može.

PreviousNextPreviousNext

TAGOVI

<