<

Djevojka dvije godine zalijevala umjetnu biljku, šokirala se kad je otkrila istinu

Dvadesetčetverogodišnja Caelie Wilkes iz Kalifornije zalijevala je umjetno cvijeće dvije godine, ponosna što napokon uspijeva održati neku biljku živom, sve dok nije saznala da je ona zapravo plastična.Svoje razočaranje ova djevojka podijelila je s prijateljima na Facebooku gdje je objavila objavu sa statusom i fotografijama biljke, koji je postao viralan, piše Indy100.

“Slomilo mi se srce jer je to bila prva biljka koju sam uspijevala “održati u životu” i koja me inspirisala da nabavim više kućnih biljaka. Držala sam je na prozoru i nisam dala nikom drugom da je zalijeva jer sam željela da njen opstanak bude samo moja zasluga. Kada sam je odlučila presaditi, kupila sam lijepu odgovarajuću teglu, a kada sam pokušala izvući biljku, shvatila sam da ona stoji u plastici i da je umjetna. Toliko ljubavi sam uložila u ovu biljku, prala sam joj lišće i davala sve od sebe da izgleda što bolje i uspostavilo se da je plastična. Ne znam kako ovo nisam primijetila. Osjećam se kao da su posljednje dvije godine bile laž”, piše u okviru objave.

Na kraju ovog statusa ona je stavila link koji vodi na njeu stranicu na Instagramu na kojoj objavljuje fotografije biljaka koje ima zbog čega su korisnici društvenih mreža bili još više iznenađeni što nije uspjela primijetiti da je ova biljka umjetna.

Iako je ovu objavu namijenila prijateljima s Facebooka, ona je postala viralna i trenutno ima 1.900 lajkova i skoro 5.000 komentara, a podijeljena je više od 7.800 puta.

“Ovo sam napisala svojim prijateljima i članovima porodice. Sukulenti ne zahtijevaju mnogo vode. Zato je bilo lako ne primijetiti razliku”, opravdala se Caelie kada je vidjela koliku je pažnju privukla na internetu.

<