<

Željko Komšić javno osramotio Milorada Dodika: Objasnio je kako je sam sebi kontrirao…

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je već na početku mandata uputilo poziv svim predsjednicima u regiji, uključujući i poziv predsjedniku Đukanoviću. Za to je glasao i Milorad Dodik. On je jučer faktički glasao protiv svoje odluke, i pokazao neozbiljnost, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić.

Komšić je poručio kako je crnogorski predsjednik dobrodošao u Bosnu i Hercegovinu.

“Predsjednik Đukanović je ljubazno i državnički odgovorio na pismeni poziv Predsjedništva Bosne i Hercegovine i uvijek je više nego dobrodošao u Bosnu i Hercegovinu.

Podsjećam, BiH i Crna Gora imaju izvrsne bilateralne odnose koji neprestano napreduju i koji su primjer dobrosusjedskih odnosa u regiji. Dokaz tome jeste i jedna od jučer usvojenih odluka Predsjedništva BiH, o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Aneksa sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore o provođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prijelazima.

Uvjeren sam da će se dobra saradnja između naše dvije države koje nemaju otvorenih pitanja nastaviti u budućnosti, unatoč neodgovornosti i neozbiljnosti pojedinaca poput Dodika”, zaključio je u svojoj reakciji za N1 predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Podsjećamo, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je jučer novinarima u Sarajevu kako se nije složio sa dolaskom predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića u posjetu Bosni i Hercegovini “imajući u vidu trenutnu situaciju u Crnoj Gori.”

<