<

Zdrava navika za koju nikada ne biste rekli da uzrokuje debljanje

Moguće je pretjerati i sa zdravim namirnicama.

Kad želite izgubiti kilograme najvažnije je naći što funkcionira za vas i vaše tijelo. Postoje mnoge dobre navike koje pomažu pri mršavljenju, ali među njima ima i onih koje mogu naškoditi ako pretjerate s njima.

Jednu takvu istaknula je nutricionistica Amy Goodson, a radi se o pretjerivanju sa zdravim namirnicama.

“Postoji česta zabluda da nešto što je zdravo možemo jesti u ogromnim količinama, ali to nije točno za sve namirnice”, kaže Goodson.

Iako neke namirnice mogu sadržavati malo šećera i masti, svejedno možete pretjerati s njima i unijeti više kalorija nego što je planirano ako pretjerate s njima.

“Povrće je uvijek super i rekla bih da povrća možete jesti koliko god jer ćete se prije zasititi nego što ćete povrćem unijeti previše kalorija. Ipak, zdrave masti, cjelovite žitarice i ostale zdrave kalorične namirnice mogu dovesti do debljanja i prevelikog unosa kalorija”, kaže Goodson.

Dodaje i kako su orašasti plodovi, njihovi maslaci, avokado i mješavina orašastih plodova super dodatak balansiranoj prehrani, ali da je lako pretjerati s njima.

Uz to, kaže, granola, suho voće ili energetske pločice također mogu biti dobre za nas, ali riskirano unos prevelikog broja kalorija i dodanog šećera.

Naravno, ovo ne znači da sve to trebate izbaciti iz prehrane, samo da trebate pripaziti na veličinu porcija, piše Eat this.

<