<

Zbog “praznih tabuta u kojima nema ništa”, Dodik će biti prvi kandidat za hapšenje

Asocijacija mladih SDA žestoko je reagovala na jučerašnje izjave Milorada Dodika, u kojima je gnusno vrijeđao sve žrtve genocida u Srebrenici, a posebno njihove porodice
Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Patite od prostatitisa?! Dva dana i problem je riješen! Pročitajte više…
Sponosored by MonadPlug
Asocijacija mladih SDA danas se oglasila saopćenjem za javnost, povodom jučerašnjih skandaloznih izjava predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Milorada Dodika.

 

Dodik je, naime, jučer izjavio kako se u Potočarima kopaju “prazni tabuti u kojima nema ništa”.

 

Iz AM SDA su poručili da će Dodik biti prvi u redu za hapšenje kada Zakon o zabrani negiranja genocida bude usvojen. Podsjetili su, također, da je Dodik javno priznao genocida, pa ga je poslije negirao.

Saopćenje AM SDA prenosimo u cijelosti:

 

– Milorad Dodik, negator genocida i srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine biće najozbiljniji kandidat za hapšenje, nakon što uskoro bude usvojen zakon o negiranju genocida u našoj zemlji.

Dok je cijeli civilizirani svijet iskazivao poštovanje prema porodicama nevino ubijenih žrtava genocida nad Bošnjacima, Milorad Dodik jučer se veselio uz muziku, odapinjući otrovne strelice, grubo vrijeđajući porodice žrtava genocida skandaloznom izjavom kako su “tabuti prazni, da u njima nema ništa i da se stavi samo ime.”

 

U genocidu koji je Dodik već javno priznao, pa potom u svom švercerskom maniru porekao, dokazano je da su grobnice ubijenih Bošnjaka prekopavane, a njihovi posmrtni ostaci premještani, pa ponovo zakopavani, ponekad i na udaljenosti od 30 kilometara. Mnoga tijela nikada neće biti kompletirana, a mnoga nikada ni pronađena. Tako je uspostavljan “srpski poredak” koji u svojim bolesnim izjavama i političkim nastupima brani Milorad Dodik.

 

Možda se ideja o skorašnjem krivičnom gonjenju negatora genocida nad Bošnjacima Miloradu Dodiku čini nestvarnom i dalekom, ali četiri doživotne kazne i 700 godina zatvora dosuđenih cjelokupnom bivšem vojnom i političkom vrhu RS-a, bosanski su pozdrav neizbježnoj zemaljskoj pravdi.

 

Prizivajući suživot i zajedničku budućnost svih građana Bosne i Hercegovine, želimo vjerovati da ove gnusne i bestijalne izjave kojima pomirenje podriva srpski član Predsjedništva, nisu stavovi koje slijede naše kolege, mladi socijaldemokrati u Dodikovoj partiji, navode iz Asocijacije mladih SDA.

Izvor:
Oslobođenje

<