<

Zbog negiranja genocida u Srebrenici: Smijenjen Vladimir Leposavić

Vladimir Leposavić, ministar pravde i ljudskim prava Crne Gore, smijenjen je sa dužnosti, odlučila je Skupština Crne Gore.

Glasalo je 80 poslanika – 43 za, 27 protiv i 10 uzdržanih.

 

“Desila se velika prevara glasača od 30. avgusta. Napravljena je neprincipijelna koaliciijna DPS-a i djelova Vlade Crne Gore i zbog toga pozivam ovog momenta sve koji su dobili glasove 30. avgusta građana Crne Gore da se oslobodino DPS-a i sa njiima ne gradimo Crnu Goru da se u najkraćem roku skupimo i donesemo odluku šta ćemo dalje jer smo svi i dalje živi i zdravi i svi smo dobili glasove građana Crne Gore koji nisu očekivali da će DPS smijenjivati naše ministre.

Do tada dok se ne govorimo o tome nećemo ulaziti više u plenum. Ako imate bilo ko ovdje novu većinu samo izvolite sa njima. Ko oće sa Frontom može sa nama da se dogovori o svemu. Ovo isto važi i za parlament i za rukovodstvo parlamenta u slučaju da se oglušite o ovo što vam govorimo. Sada resetujemo stanje na nulu i tražimo novi dogovor. Pozdravljamo vas i neka vam je srećan DPS”, rekao je Radunović.

Napomenimo i da je Skupština Crne Gore večeras glasala o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, koju je inicirala Bošnjačka stranka Crne Gore, a ona je usvojena sa 55 glasova za, 19 protiv, sedam je bilo suzdržanih.

<