<

Završena obnova operacionih sala i pratećih odjela KB „Dr. Irfan Ljubijankić“

Operacione sale Kantonalne bolnice u Bihaću, uništene prije više od šest godina u katastrofalnom požaru, u potpunosti su obnovljene i biće stavljene u funkciju u punom kapacitetu, a zajedno sa njima i odjeli intenzivne njege i ortopedije.

„Četiri operacione sale su završene i opremljene kompletnom opremom, a istovremeno privodimo kraju i opremanje odjela intenzivne njege, te Ortopedije i Kirurgije koji također treba da se vrate na svoje prvobitno mjesto. Nakon puštanja u rad operacionih sala, očekuje nas i preseljenje odjela Neurologije, tako da nas čeka još puno posla. U proteklom periodu operativni zahvati vršeni su na Odjelu neurologije koji je bio privremeno prilagođen tim potrebama, međutim neki od sofisticiranijh zahvata zbog svoje složenosti i neadekvatnosti uvjeta za njihovu izvedbu nisu se mogli obavljati u Kantonalnoj bolnici, pa su se takvi pacijenti slali u klinički centar u Sarajevu ili Tuzli.“ istakao je Hajrudin dr Havić, direktor Kantonalne bolnice.

Svečano otvaranje operacionih sala i odjela intenzivne njege i ortopedije je u ponedjeljak 14. oktobra 2019.godine u 13 sati.

cazin net

<