<

Za zastupnike, ministre i činovnike nema “blokade”: Kupuje se pivo, vino i rakija za restoran institucija BiH

Zastupnici i ministri te drugi činovnici na nivou BiH imat će priliku da se i u vrijeme “blokada” goste u restoranu, a Služba za zajedničke poslove institucija BiH pobrinut će se da imaju na raspolaganju i bogat izbor alkoholnih pića, od piva i vina do različitih rakija.
Služba je u postupku nabavke alkoholnih pića u vrijednosti 19.059 KM bez PDV-a, odnosno 22.299 KM sa uračunatim porezom.

Prvi na spisku potrebnog alkohola u institucijama BiH je biljni liker Jagermeister kojeg traže u količini od 20 litara. Duplo više im je potrebno pića Lavov, odnosno 40 litara.

Traže i 200 flašica vrhunskog crnog vina, zapremine od 187 do 200 mililitara.

Što se tiče rakija, žele najviše travaricu, i to 40 litara, zatim 25 litara lozovače te 20 komada viljamovke. Za sve rakije se zahtijeva da su u pakovanju od 500 do 1.000 mililitara.

Ubjedljivo najviše žele pivo od 0,33 litra i od budućeg dobavljača zahtijevaju isporuku do 14.000 flašica. Bazalkoholno pivo ne preferiraju previše pa traže dostavu samo 20 komada flaša od 0,5 litara.

Predviđeno je zaključivanje okvirnog sporazuma, sa jednim dobavljačem na period od 24 mjeseca.

– S obzirom na prirodu predmeta nabavke i druge objektivne okolnosti Služba nije u mogućnosti unaprijed odrediti tačnu količinu, te je količina predmeta nabavke određena kao maksimalna. Plaćanje će se vršiti na temelju stvarno izvršenih isporuka – naveli su u Službi za zajedničke poslove institucija BiH.

Ponude se dostavljaju do 21. oktobra 2021. godine, objavio je Capital.

<