<

Vulin u Zvorniku: Kriminalci u Boga ne veruju, za njih ne postoje granice

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić sastao se danas u Zvorniku s ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom. Razgovarali su o mnogim bitnim temama, a potpisan je i Aneks Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prelazima za zajedničku lokaciju na graničnom prelazu Bratunac (novi most) – Ljubovija (novi most). Također, razgovaralo se o borbi protiv kriminaliteta.

Kako je rekao Cikotić, danas su učestvovali u važnom sastanku, te su prvi put smo imali priliku da imaju kompetentnu zastupljenost dva ministarstva ali i agencija koje su nadležne za borbu protiv organizovanog kriminala, prijetnji i sigurnostnih izazova.

Proširavanje saradnje

“Mislim da smo danas postigli jednu vrstu očekivanog razumijevanja. Danas smo odgovarali otvoreno i konkretno. Dotakli smo se ilegalnih migracija koje su jedna ozbiljna prijetnja i za Republiku Srbiju i BiH. Otvorili smo mogućnosti proširivanja saradnje tamo gdje postoji obostrani inters, i u tom pogledu cijenim da je danas sastanak veoma konstruktivan i mislim da će značiti kao jedan iskorak između BiH i Srbije“, naveo je Cikotić.

Aleksandar Vulin je istaknuo da mu je veliko zadovoljstvo što su priliku potpisati sporazum koji će život ljudima učiniti lakšim i boljim.

“Predugo smo čekali da most bude u funkciji. Predugo čekamo da ljudi skrate vreme kad budu putovali, da roba pojeftini. Predugo smo čekali zbog birokratije da ono u šta smo zajedno uložili nadu i trud i novac da bude na raspolaganju svim ljudima koji žive sa obe strane Drine. Ovo je veliki i dobar dan za sve one koji žive sa obe strane Drine. Kretat ćemo se brže. Biće jeftinije i kontorolisanije. Nikad ne smemo dozvoliti da ove stvari čekaju. Most ne spaja samo dvije opštine nego sve nas i dat će nam priliku da se bolje upoznamo”, naveo je Vulin.

Borba protiv kriminalaca

Govoreći o ilegalnim migracijama, o kojima su razgovarali, kazao je da niko ne želi da postane parking za migrante.

Razgovarali su i borbi protiv kriminala.

“Kriminalci u Boga ne veruju, oni nemaju nacionalnih, ni verskih predrasuda, za njih ne postoje granice. Kad je već tako onda protiv njih se moramo boriti na isti način”, kazao je.

N1

<