<

Vulin: Da li mislite da su članovi Predsjedništva BiH zaslužili aplauze 2015.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da će država Srbija i resor na čijem je čelu, dati “sve od sebe” da otkriju imena onih koji su 2015. godine “pokušali da ubiju” predsjednika Aleksandra Vučića u Potočarima.

Kako je prenio MUP Srbije, Vulin je kazao da je Vučić prije šest godina došao u Potočare kod Srebrenice kako bi “pognuo glavu pred žrtvama bošnjačkog naroda”, a da mu je na to odgovoreno “pokušajem ubistva”.

“I do dana današnjeg, umjesto laži, budalaština, sramnih izgovora, niko nije rekao ni izvini. Niko nije ni pokušao da nađe ko su organizatori, ko su naručioci, ko su izvršioci”, naveo je Aleksandar Vulin u Zalazju kod Srebrenice gdje je danas služen parastos ubijenim Srbima

Dodao je da je Vučić poslije incidenta u Potočarima, “organizovao da u Beograd dođu članovi Predsjedništva BiH, oni koji su trebali da budu uz njega kao njegovi domaćini kada je bio linčovan u Srebrenici”.

“Dočekali smo ih aplauzima. Da li stvarno mislite da je bilo ko u Srbiji mislio išta lijepo o tim ljudima i da su zaslužili i jedan aplauz? Nisu, ali iz poštovanja prema predsjedniku Srbije i njegovoj mirovnoj politici srpski narod ih je dočekao kako se dočekuju gosti”, naveo je Aleksandar Vulin.

 

<