<

Vukanović odgovorio Dodiku: ”Ni Srbija nas ne bi priznala! 25 godina od rata mi se vrtimo na istim temama”

Zašto pričamo i secesionizmu kad ni Srbija ne bi priznala. Garantujem da Dodik nema ni Vučićevu podršku. 25 godina od rata mi se vrtimo i o istim temama. Zašto? – pita se Vukanović

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, rekao je na današnjoj sjednici da je priča o secesionizmu nepotrebna jer Republiku Srpsku ”ne bi priznala ni Srbija”.

”Zašto pričamo i secesionizmu kad ni Srbija ne bi priznala. Garantujem da Dodik nema ni Vučićevu podršku. 25 godina od rata mi se vrtimo na istim temama. Zašto? Da ne bismo pričali o suštinskim problemima ovog društva. Krenite od Čapljine do Šipova preko zapadne Hercegovine. Nećete sresti dvadeset automobila. Praznimo se, izgubili smo trećinu stanovništva’‘, rekao je Vukanović i nastavio:

”Nemojte da budemo marionete u rukama stranaca. Ne može se praviti nešto dobro na štetu drugih ili druga dva naroda. Nije problem u Daytonu. Država bi bila funcionalna da imamo normalne političare i da nema korupcije. I trujete nas uporno ovakvim problemima da ne bi pričali o suštinskim problemima”, istakao je on.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske na posebnoj sjednici diskutuju o statusu visokog predstavnika, a na zahtjev člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika. Predloženo je 10 zaključaka o kojima će se, nakon diskusije, poslanici izjasniti.

<