<

Vučić: Zasluge za ustoličenje Joanikija pripadaju Vladi Crne Gore

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da sve zasluge za današnji čin ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija pripadaju Vladi Crne Gore, a srpska tajna policija je samo neko ko je prikupljao informacije i dostavljao nadležnim organima.

“Bezbednosno-informativna agencija je celu noć obaveštavala rukovodstvo Srbije o situaciji u Crnoj Gori, ali to rade sve obaveštajne službe, obaveštavaju o situaciji u regionu”, rekao je Vučić za TV Prva, prenosi FoNet.

Najavljivanje su tenzije, protesti protiv ustoličanja, partijski organizovani skupovi, ali je dobro što je Vlada Crne Gore promijenila svoju odluku tokom noći, ocijenio je.

‘Rad na pomirenju i zajedništvu’

“Nisu mediji u Srbiji ništa pogrešili, bio je plan da se odloži ustoličenje, ali čestitam i premijeru Zdravku Krivokapiću što je pokazao da država ima instrumente da sprovede u delo ono što planira”, rekao je Vučić.

“Siguran sam da je Krivokapić imao probleme unutar same policije, ali da se mi iz Srbije ne mešamo”, dodao je on i rekao da je Joanikiju već u subotu čestitao čin ustoličenja.

Vučić je rekao da će mitropolit Joanikije, zajedno sa srpskim patrijarhom Porfirijem, imati zadatak da radi na pomirenju i zajedništvu.

IZVOR: AGENCIJE
<