<

Vučić: Kupujemo oružja više nego ikada

Svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije održana je danas ispred Doma Narodne skupštine Srbije, u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, najvišeg državnog i vojnog rukovodstva, kao i gostiju iz zemlje i regiona.

Obraćajući se prisutnima, Vučić je rekao da je Vojska Srbije danas mnogo snažnija nego prije nekoliko godina i decenija, ima mnogo više i neuporedivo bolje i oruđe i oružje i proizvodi ga i kupuje više nego ikada.

“Kupujemo ga više nego ikada, ne zato što želimo sukobe i ratove, nego zato što ne želimo da se ikada dogode i zato da odvratimo svakoga ko bi želio da izvrši agresiju na našu zemlju”, rekao je Vučić.

On kaže da je ranije bilo mnogo problema u regurutovanju vojnika, ali da je danas Vojska Srbije ubjedljivo najpopularnija institucija u Srbiji, te da vjeruje da će najbolji i najtalentovaniji birati ovaj poziv, jer nema ničeg časnijeg i vrednijeg nego čuvati svoju zemlju i štititi svoj narod.

“Pred nama je mnogo izazova i gotovo sam siguran da ćemo uspjeti da sačuvamo mir i stabilnost, a snažna Vojska Srbije je garant tog mira i stabilnosti”, rekao je Vučić.

 

 

saff.ba

<