<

VIDEO) UPOZNAJTE NOVI DOM RATNOG ZLOČINCA: Ovdje će Karaždić provesti ostatak života, okružen pedofilima i silovateljima?

Radovan Karadžić provest će ostatak života na britanskom otoku Wight, u zloglasnom zatvoru u kojem se još od 1863. tamniče najgori krimilaci, poput “jorkširskog trbosjeka” Petera Sutcliffea ili ubojice i silovatelja Iana Bradyja.

Karadžić se izrazito protivio služenju kazne u Britaniji i to zbog osvete muslimana. Naveo je i argument da su u zatvoru Wakefield generalu Vojske RS Radislav Krstić muslimanski ekstremisti prerezali grkljan te je lider bosanskih Srba iz rata strahovao da će i njega snaći ista sudbina.

Izbor je na kraju pao otok Wight, kako pišu mediji, zbog manjeg udjela muslimana u ovom zatvoru. Također, navodi se da su u ovom zatvoru uglavnom smještene starije i dementne osobe da su u njemu zatvorenici koji služe kazne zbog silovanja i pedofilije.

 

Okružen silovateljima i pedofilima?

Inače, zatvor je podijeljen u tri jedinice, Parkhurst, Albany i Camp Hill, a video prikazuje napušteni dio kompleksa. No, u svakom slučaju možete apsolutno steći uvid kakvo okruženje čeka Karadžića.

 

<