<

Uplakani otac Meše Efendića: “Molim vas, prestanite lagati, moj sin je umro od COVID-a”

U Sarajevu je od posljedica koronavirusa prije nekoliko dana preminuo mladić Mehmed Efendić (24).

Tragičnu vijest za Radiosarajevo.ba potvrdio je njegov otac Selver Efendić.

“Sve se brzo desilo, u roku tri dana. Ne mogu da vjerujem, moj Mehmed je bio sportista. U petak smo se borili cijeli dan da dobijemo uputnicu za test na koronavirus”, ispričao nam je potreseni otac 16. marta ove godine.

Danas, u redakciju portala Radiosarajevo.ba stiže poziv.

Na drugoj strani telefonske linije uplakani otac, Selver.

Danas treba ukopati svog Mešu, no, kaže, čita u medijima “takve laži o svom djetetu” da ne postoji način da se umiri. Plaši se za svoje (RVI je invalid, stopostotni), ali i zdravlje svoje porodice.

“Zato se vama i javljam… Pomozite mi”, priča Selver. “Moje dijete je mrtvo, COVID mu je pojeo pluća, ali bukvalno. Sve drugo je obična, jeziva laž.”

Znaju oni, dodaje Selver, koji šire te priče “zašto ih šire”….

Na naše pitanje koji “oni”, odgovara:

“Znaju oni koji su. Oni gdje je ovaj klaster počeo, još je jedna djevojka tamo umrla. Nisam ja oni, ne mogu o tome u javnost, ali moram, radi Meše, ponoviti istinu.

Moj sin je bio sportista cijeli svoj život i umro je od COVID-a.

Moram reći da su ljudi u KCUS-u bili korektni sto posto. Primili su ga, borili se jako za njega i na kraju je završio na respiratoru. Tako je i umro. I zato vas molim, sve koji ste tamo, nemojte lagati o mom Meši. Prestanite, pustite me da ga u miru ukopam”, govori otac kroz suze, napominjući kako “oni” nisu poslali niti jedan izraz sućuti.

Dženaza Mehmedu Efendiću obavit će se danas, u 13 sati, na mezarju Grličića Brdo.

Radio Sarajevo

<