<

Ugradnja ovog čipa bi vas mogla zaštititi od virusa, tvrde stručnjaci

Čip ispod kože bi u budućnosti mogao navodno spriječiti epidemije i pandemije virusa i drugih oboljenja.

Jedna od glavnih briga oko koronavirusa jeste njegov period inkubacije – osoba se može kretati slobodno, šireći virus oko sebe čak do dva tjedna i ne znajući da je njegov organizam “rasadnik“ virusa, piše “Dnevno.ba“.

Ali, što ako bi osoba mogla da zna da je bolesna prije prvih simptoma bolesti?

Kompanija, koja se bavi razvojem bioloških rješenja u području tehnologije – biotek – Profusa, objavila je da DARPA financira njihovu studiju u kojoj će biti ispitano koliko uspješno novi bio-senzor, tj. čip ugrađen pod kožu može detektirati virus i prije nego što se on pojavi. Trenutno, ovaj sustav bi mogao biti testiran i prilikom praćenja i prevencije tj. ranog određivanja koronavirusa.

Ugrađeni čip bi mogao spriječiti epidemije i pandemije virusa i drugih bolesti?

U budućnosti čip ugrađen pod kožu mogao bi navodno spriječiti epidemije i pandemije virusa i drugih oboljenja, koja su poput gripe i koronavirusa.

Navodno, čip, osim mjerenja parametara zdravlja ne šalje i ne prima nikakve druge informacije i komunicira isključivo s telefonom s kojim je povezan.

Biočip je zasnovan na mjerenju razine kisika u različitim tkivima pod kožom. Promjene količine kisika u tkivima mogle bi biti indikator bolesti prije, nego što osoba i sama zna da je bolesna, odnosno osjeća bilo kakve simptome.

Prema pisanju web stranice Mashable biosenzor nije toliko strašan, koliko to možda zvuči – ne odaje nikakve medicinske informacije o nositelju niti odašilje ili prima bilo kakve druge podatke.

Već sad postoje dobrovoljci, koji zbog istraživanja koronavirusa, žele da im čip bude ugrađen ispod kože.

Kako se vama sviđa ideja o čipiranju zbog zdravlja?

Loading video

Preuzeto sa: freshpress,info

<