<

U Unsko-sanskom kantonu migranti su veći problem nego koronavirus /VIDEO/

U tuči koja se jučer (nedjelja, 14. juni) desila oko 19 sati u migrantskom kampu Miral u Velikoj Kladuši jedan migrant je teško povrijeđen, dok je lakše tjelesne povrede zadobio policajac prilikom vršenja uviđaja. Radi se o migrantu iz Bangladeša kojem je povrede u predjelu stomaka oštrim predmetom nanio migrant iz Pakistana, potvrdio je ovo za naš Radio portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić. Prema riječima Šiljdedića osumnjičeni je lišen slobode, a tužilac je konstatirao da se radi o krivičnom djelu ubistvo u pokušaju.

Dolaskom policijskih službenika u Miral radi vršenja uviđaja negodovanjem i bacanjem raznih predmeta veći broj migranata pokušao je spriječiti istražnje radnje, međutim policija je brzo smirila situaciju.

U Unsko-sanskom kantonu migranti vlast brinu više nego epidemija koronavirusa. Iz vlasti USK kažu da se plaše eskalacije migrantske krize. Vlasti tvrde da je u ovom Kantonu trenutno oko 6 hiljada migranata. Dodaju da se broj svaki dan povećava. Iz ovog Kantona stiže i prigovor ostatku BiH, posebno Republici Srpskoj, odakle, kažu, migranti organizovano dolaze u Bihać. Dnevno ih dođe oko 200.

saff.ba

<