<

Tužnije ne može: Umro je mladić koji je gol i bos, bez igdje ikoga, dogurao do nogometnog kluba Roma

U Italiju je doputovao sa 16 godina uz još nekoliko vršnjaka, a na tako dalek put ga je nagovorio nekakav krijumčar ljudima koji ga je slagao da će mu osigurati nogometnu karijeru

Joseph Bouasse Perfection, mladi kamerunski nogometaš koji je 1. rujna trebao proslaviti 22. rođendan, umro je u nedjelju navečer od posljedica infarkta.

Nesretni je mladić karijeru započeo u AS Romi, trenirao uz legende poput Danielea De Rossija i Francesca Tottija, i to nakon što je do slavnog kluba stigao kao potpuni siromah. Naime, u Italiju je doputovao sa 16 godina uz još nekoliko vršnjaka, a na tako dalek put ga je nagovorio nekakav krijumčar ljudima koji ga je slagao da će mu osigurati nogometnu karijeru.

Na njegovu žalost, ostavio ga je samog da se snalazi na rimskoj željezničkoj postaji, a milost je potražio u lokalnom prihvatnom centru. Tamo je tijekom jedne prijateljske utakmice privukao pozornost skauta Rome, pa doista završio u klubu u kojemu je namjeravao ispuniti svoje snove.

Bilo je to 2015. godine, seniorski ugovor s Romom je potpisao čim je napunio 18, a trener Luciano Spalletti više puta ga je zvao da se pridruži treninzima prve momčadi. Prvu profesionalnu seniorsku utakmicu odigrao je kao posuđeni igrač u Vicenzi, a u veljači 2020. godine postao je član rumunjskoga kluba Universitateje Cluj.

Vecernji.hr

<