Tužilaštvo USK zatražilo pritvor za oca koji je ubio sina u Cazinu

Tužilaštvo USK predložilo je određivanje mjere pritvora za 75-godišnjeg Sulejmana Burzića koji se tereti da je 15. augusta u Cazinu usmrtio svoga sina Vernesa pucajući iz pištolja.Ubistvo se dogodilo u dvorištu porodične kuće u naselju Šepići, a nakon kraće verbalne prepirke i fizičkog obračuna oca i sina. Sulejman je udario više puta palicom, a potom ispalio pet metaka u svog sina koji je podlegao odmah od povreda. Pucao je i u pravcu drugog sina, ali je promašio.

Tužilaštvo je zatražilo pritvor zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke i postojanja okolnosti koje opravdaju bojazan da će dovršiti pokušano krivično djelo, kao i iz razloga jer bi njegovo puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Burzić se tereti za ubistvo na svirep način i pokušaj ubistva. Za prvo krivično djelo može biti osuđen na kaznu od 10 godina do dugotrajne kazne zatvora, a za pokušaj ubistva tri godine ili teža kazna zatvora.

Dženaza i ukop Vernesa bit će obavljeni u subotu, 17. augusta u 12:30 sati ispred porodične kuće žalosti u Šepićima, a klanjat će se poslije podne-namaza kod džamije Puškari. Ukop će se obaviti na mezarju Puškari. Iza njega je ostao jedan sin.

klix.ba