Site icon Ljepota Islama

Turska će donirati BiH 30 hiljada vakcina protiv koronavirusa

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je danas na konferenciji za novinare da će Turska dostaviti BiH 30.000 doza vakcina.

– Želim da iskažem saučešće svima u BiH koji su izgubili borbu sa virusom korona. Dostavićemo BiH 30.000 doza vakcina – rekao je Erdogan nakon sastanka sa članovima Predsjedništva BiH.

Ova donacija dio je dogovora koje su članovi Predsjedništva BiH postigli s turskim liderom na današnjem sastanku u Ankari.

Članovi Predsjedništva BiH započeli su danas službenu posjetu Turskoj, a nakon niza obavljenih sastanaka, Komšić, Džaferović i Dodik sastali su se i sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.
Vijest je objavljena na konfrenciji za medije nakon sastanka, a Erdoganu se zahvalio predsjedavajući predsjedništva BiH Milorad Dodik.
Tako će prva veća količina vakcina, koje će u našu zemlju stići ponovo biti ponacija, nakon one iz Srbije od pet hiljada vakcina.
Podsjetimo, vlasti na državnom niovu uopšte ne učestvuju u procesu nabavke (Vijeće ministara), pa je sada sve na entitetima. Federacija BiH još uvijek dogovara s dobavljačima, a kada će kupiti prve količine vakcina, još uvijek je neizvjesno.

 

saff.ba

Exit mobile version