<

Turska će donirati BiH 30 hiljada vakcina protiv koronavirusa

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je danas na konferenciji za novinare da će Turska dostaviti BiH 30.000 doza vakcina.

– Želim da iskažem saučešće svima u BiH koji su izgubili borbu sa virusom korona. Dostavićemo BiH 30.000 doza vakcina – rekao je Erdogan nakon sastanka sa članovima Predsjedništva BiH.

Ova donacija dio je dogovora koje su članovi Predsjedništva BiH postigli s turskim liderom na današnjem sastanku u Ankari.

Članovi Predsjedništva BiH započeli su danas službenu posjetu Turskoj, a nakon niza obavljenih sastanaka, Komšić, Džaferović i Dodik sastali su se i sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.
Vijest je objavljena na konfrenciji za medije nakon sastanka, a Erdoganu se zahvalio predsjedavajući predsjedništva BiH Milorad Dodik.
Tako će prva veća količina vakcina, koje će u našu zemlju stići ponovo biti ponacija, nakon one iz Srbije od pet hiljada vakcina.
Podsjetimo, vlasti na državnom niovu uopšte ne učestvuju u procesu nabavke (Vijeće ministara), pa je sada sve na entitetima. Federacija BiH još uvijek dogovara s dobavljačima, a kada će kupiti prve količine vakcina, još uvijek je neizvjesno.

 

saff.ba

<