<

Tarikove šale na pulskom festivalu izazvale raspravu

Osim na humor, korisnici društvenih mreža i filmaši imali su i druge primjedbe na Tarikov nastup

Voditeljski nastup Tarika Filipovića na Pula Film Festivalu izazvao je brojne reakcije na društvenim mrežama.

Naime, Filipović je tokom vođenja programa ceremonije dodjele nagrada u Puli izgovorio niz “šala” koje su mnogi ocijenili kao “seksističke i neprimjerene”, piše Index.hr.

“Svi koji se bave ovim našim poslom znaju da je najteže biti doista duhovit. U većini slučajeva, ono što na sceni izgleda spontano, rezultat je krvavog rada čitavih ekipa. Očito, ne i u slučaju jučerašnje ceremonije dodjele nagrada u Puli. Tarik Filipović je doista pretjerao lošim, neduhovitim, privatizirajućim i seksističkim komentarima”, napisao je redatelj Nenad Puhovski na Facebooku te nabrojao neke Tarikove izjave tokom programa.

Tako je, primjerice, Filipović nakon reakcije redatelja Pasolinija čiji je film dobio Zlatnu arenu za najbolji film rekao: “Ovako se svaki otac pravi, ako se žensko rodilo, pa kažu – dečko je…”

Tokom dijela dodjele Nagrade za manjinsku koprodukciju Tarik je prokomentirao izgled glumice Lane Barić.

“Meni rekli, obuci se ležerno, a Lana Barić u izdanju Cannes, Venecija… Nagradu će uručiti, na moje veliko zadovoljstvo, tako sređena Lana Barić”, ispalio je.

Nakon što je Zrinko Ogresta primio nagradu kritike, Filipović je s pozornice prokomentirao: “Dečki, ako ste cijepljeni, mogli ste se i poljubiti.”

Također, kad je Ogrestin Plavi cvijet dobio nagradu za najbolji film u nacionalnoj kategoriji, Filipović je spomenuo producenta filma, Ivana Maloču. “Imam jednu molbicu, prenesite Maloči da sam bio tu i da znam da ima love, uvijek je ‘nemamo, nemamo’ kad se dogovara honorar”, poručio je izvršnoj producentici filma.

Osim na humor, korisnici društvenih mreža i filmaši imali su i druge primjedbe na Tarikov nastup.

“Nije znao pročitati ni imena rumunskog redatelja ni direktora HAVC-a. Ni Pasoliniju objasniti zašto su ga drugi put pozvali na pozornicu”, “Slažem se, Tarik je inače neduhovit, a sinoć je toliko pretjerao da je meni bilo neugodno gledat i slušat to na TV”, “Ja sam u totalnoj nevjerici bila, baš ono transfer blama”, “Primitivno”, “Bio je nepogrešivo iritantan”, samo su neki od komentara.

<