Site icon Ljepota Islama

SVI SUMNJAJU U DOGOVOR, A IVANIĆ JE DAO ODGOVOR: NEĆE USPJETI ZBOG TRI KLJUČNA PITANJA

Sarajevo, BiH - 03. juli 2018.: Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH kazao je na konferenciji za medije da očekuje da će radne grupe u relativno kratkom roku odgovoriti na 655 dodatnih pitanja koje je uputila Evropska komisija. ( Samir Yordamoviç - Anadolu Agency )

Bivši član Predsjedništva BiH i počasni predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić je iznio svoje mišljenje o sporazumu koji su potpisali Bakir Izetbegović, Milorad Dodik i Dragan Čović.

Ivanić je mišljenja da će vrijeme pokazati da je dogovor postignut samo da bi se skinuo pritisak dijela međunarodne zajednice te da će trojica lidera doći u sukob kada dođe implementacija sporazuma.

On ističe tri ključna problema – pitanja.

On smatra da su ovo tri pitanja toliko teška da prosto ne vjeruje kako Izetbegović, Dodik i Čović mogu pronaći rješenje i formirati Vijeće ministara BiH.

Na pitanje da li je, što se tiče Godišnjeg nacionalnog programa (ANP), kompromisno rješenje usvajanje reducirane verzije, Ivanić odgovara da je to prihvatljivo ako se lideri usaglase oko toga.

Bivši član Predsjedništva BiH je stava da se preuzete obaveze moraju izvršiti, a tako je i na pitanju NATO-a.

Za kraj razgovora kazao je kako aktuelni saziv Predsjedništva BiH nije napravio ništa značajno i da će vjerovatno tako i ostati, piše Klix.

(Hayat / Foto: Arhiv)

Exit mobile version