<

Sutra dženaza brutalno ubijenom Ronaldu Osmanoviću (FOTO)

Dženaza Ronaldu Osmnaoviću koji je ubijen 25. avgusta, bit će obavljena sutra na groblju Vlakovo u 14 i 30 sati. Nakon što je obaljena obdukcija i utvrđeno da je Ronaldo podlegao povredama od smrtonosnih udaraca nožem u vrat, dogovoren je i ukop na groblje Vlakovo.

Podsjetimo, kako je ispričao istražiteljima maloljetni Ejjub D. koji je usmrtio Ronalda, uradio je to u samoodbrani te je potvrdio da su odranije poznavali Ronalda i Silvija, jer su zajedno igrali fudbal, prenosi Avaz.ba.

Poslije su došli u sukob sa Silvijom, zbog čega su prošle godine bili izloženi prijetnjama, koje su prijavljivali i Policijskoj upravi Novi Grad. Ronald, koji se družio sa Silviom, nije se zaustavio na prijetnjama nego je u nekoliko navrata i fizički napadao jednog od braće.

Ejjub D. je ispričao i da se dogovorili da se nađu na igralištu i da se potuku.

  • Tada smo vidjeli Silvija kako trči i nosi sjekiru vičući p…. Iza njega je išao Ronald. Brat i ja vadimo nož i palicu te mi brat govori da se pazim. Silvio je tupim dijelom sjekire zamahnuo prema meni, ali je udario mog brata u glavu. Brat je primio taj udarac da bi mene zaštitio. Tada primjećujem Ronalda kako pesnicom namjerava da me udari i ja sam zamahnuo nožem i udario sam ga u vrat – ispričao je E.D.
<