<

Stoji li iza jednog ratnog zločinca – milion Srba?

Digla se kuka i motika na jednu sasvim običnu zakonsku odredbu o zabrani negiranja genocida i ratnih zločina, kakva je ugrađena čak i u zakon Srbije odakle se sad diže najveća buka. (Ne)čovjek, koji i svojim izgledom liči na sve drugo osim na čovjeka, a ministar je policije u Srbiji, Aleksandar Vulin, prijeti peticijom koju će potpisati milion Srba.

Ako bi zaista sakupio toliki broj Srba, da potpišu peticiju s kojom bi stali iza zločina, protiv jednog civilizacijskog zakona, u kojem se ne imenuje nijedna etnička ili vjerska grupa ili narod, onda je to zastrašujuće.
U ovom zakonu je trebala biti upisana riječ Srebrenica, jer se samo tu dogodio genocid i zločini kakvi se ne pamte, ali na žalost nije, pa opet većina srpskih političara, kako iz vlasti, tako i opozicije vrišti da se do neba čuje.

Zašto?

U čemu je problem, ako je zakonom zabranjeno veličanje ratnih zločinaca, jednom narodu nad kojim je isto tako bilo ratnih zločina? Zar ovaj zakon ne obuhvata i negiranje zločina u Jasenovcu, u koji srpski političari upiru prstom i kad pravdaju genocid u Srebrenici, iako su u Jasenovcu s njima opet stradali Bošnjaci, Romi, Jevreji…

Kad bi u tom zakanu stajalo da je zabranjeno samo Srbima negiranje genocida i ratnih zločina, onda bi ovakve reakcije i imale nekakvog smisla, ali zašto narodu koji tvrdi da je žrtva zločina čak i veća od Bošnjaka smeta zakon, kojim bi se zaštitile te žrtve od daljeg poniženja?

U memorandumu 1 i 2 zloglasne SANU je osmišljen genocid u svim fazama, a zadnja faza je negiranje genocida, pa im ovo malo brka račune, ali zar im je nestalo ideja pa se ovako provaljuju? Zar doista misle te zločinačke “mudre glave” da holokausta ne bi bilo makar kad bi i deset miliona Njemaca potpisalo peticiju da se nije desio?

Ne treba biti od velike nauke pa shvatiti da onaj kome najviše smeta ovaj zakon zna da može doći na njegov udar, a zna i razloge za to.

Zašto Bošnjacima ne smeta nijedan civilizacijski zakon, koji štiti prava manjina, zakon o ravnopravnosti spolova, veličanju ratnih zločinaca i ratnih zločina itd.

Zato jer nemaju namjeru to raditi, niti su to kad radili organizirano, a svoje pojedince koji su napravili nešto što ti zakoni sankcionišu prepustili su njima.

Vrlo jednostavno!

senzor.ba

<