<

ŠTA SE SPREMA NISMO NI SVJESNI: Evo kako izgleda pasoš RS-a

Prema tvrdnjama Nebojše Vukanovića, nezavisnog zastupnika Narodne skupštine Republike Srpske, na sinoć održanoj sjednici Vlade RS govorilo se i o pripremi paketa zakona o novim ličnim dokumentima.

“Prema mojim saznanjima, od veoma pouzdanih izvora iz Vlade Republike Srpske, na sjednici Vlade treba da se, između ostalog, usvoje Nacrti Zakona o pasošu, ličnoj karti i državljanstvu Republike Srpske, koji će po hitnoj proceduri početkom novembra biti upućeni u parlamentarnu proceduru i naći se pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske”, napisao je Vukanović.

On navodi, a što je potpuna istina “pitanje je da li će se sa Dodikovim pasošima i ličnim kartama moći bar preko Drine u Srbiju, i da li će ih Vučić priznati”.

“Za ostale države znam da će vrijediti taman koliko i oni crveni SNSD-ovi pasoši koje je sumaniti Dodik sa svitom dijelio građanima uoči Opštih izbora 2018. godine”, dodao je Vukanović.

Naglasio je da se Dodik igra opasnim igrama…

“Želi da nas pretvori u Abhaziju i Južnu Osetiju izolujući od ostatka svijeta i pretvarajući u geto i evropski pojas Gaze. Nevjerovatno je da na sve ove njegove ludačke poteze i kockanje sa narodom i Republikom Srpskom uporno ćuti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, jer je on jedan od rijetkih koji ima moć da ga u ovim kritičnim momentima obuzda i vrati bar malo razumu koji je davno izgubio”, napisao je Vukanović.

Da bi u drugi plan skrenuo pažnju javnosti sa suludih i opasnih poteza koje vuku njegove skutonoše, ulizice i satrapi, svjestan da je narod uznemiren i uplašen njegovim opasnim avanturama i suludim potezima, sumanuti i pomahnitali Lakrdijaš jutros je doveo harmonikaša u zgradu Predsjedništva BiH kako bi glumio lažnu srbendu i dvorsku ludu.

Njegovo krajnje ekscentrično i ekstravagantno ponašanje u najmanju ruku je zabrinjavajuće, a iznenađen sam da je javnost više zabavila i privukla pažnju njegova svirka nego opasni potezi, najava blokade kasarni i sumanuto ponašanje, što i jeste njegov cilj da svojim ispadima skrene pažnju sa suštine. Čudno je da je zvao harmonikaša kad u svom Kabinetu ima bar jednog, Milana Mita Tegeltiju, koji je mogao da malo zasvira, jer svakako ne radi kao savjetnik ništa, osim što napiše poneki tvit.

Svima postaje jasno je da bi ekscentrik trebalo da povede računa o svom zdravlju i otiđe da se odmori i liječi, jer smo svi postali njegovi taoci i da tako pusti narod da se oporavi od njega i njegove sulude politike, čije posljedice ćemo dugo osjećati.

Ovako izgleda pasos Rs-a

Nebojša Vukanović

<