<

Šta kopa po Hercegovini predsjednik Udruženog zločinačkog poduhvata(UZP)?

Lik sa slike je inače predsjednik susjedne Hrvatske koji je na mjestu predsjednika zamjenio za UZP osuđenog ratnog zločinca Franju Tuđmana, ali je u poređenju s njim pokojni Franjo prava barbika! Trenutno se lomata po hercegovačkim vrletima i prijeti preživjelim žrtvama genocida i UZP, Bošnjacima, a za njih kao i obično nema ko da digne glas.
Lika sa slike su juče pratile hiljade policajaca duž autoputa Banjaluka – Doboj, na temperaturi iznad 40 stepeni, a plaćaju ih te preživjele žrtve, kojima je ovaj došao sipati sol na rane i prijetiti.
Niko od žrtava nije izišao ni pored puta da gađa zločinca gnjilim jajetom, a niko od onih koji su izabrani da brane žrtve od ovakvih nije komentarisao iživljavanje zločinca nad žrtvam i to na dan genocida u Srebrenici.
Liku sa slike u posipanju soli na rane pomažu mediji koje žrtve finaciraju, preneošenjem njegovih prijetnji i bez ikakvih redaktura i ograničenja. A lik, likuje!
On bi da uči kulture i čistoće narod koji je najčistiji u Evropi, koji dnevno najmanje pet puta uzima abdest, pa spominje sapun i parfem. Može li ta sredstva za higijenu otkloniti smrad sa ovog zlotvora?
Umjesto da se sakrije u mišju rupu, lik oholo prijeti i brine za Hrvate u BiH, kad već ne može pobrinuti se za one u Hrvatskoj, a Bošnjaci dočekali hašlame, pa navalili na njih.
Zar nema cijela BiH jednog odvažnog čovjeka na vlasti koji je ovom liku trebao sukratiti barem tu čast da ga u posipanju soli na rane žrtava čuva na hiljade policajaca?

O tempora, o mores!

<