<

Šokantno: Migrant provalio u kuću, pretukao ženu, pokrao zlato i novac, vlasnik kuće pucao iz pištolja

U naselju Crvarevac u općini Velika Kladuša, odigrala se prava drama. Migrant je provalio u jednu kuću u kojoj je bila sama žena. 

Kako saznaje “Avaz”, migrant ju je pretukao a onda krenuo u potragu za vrijednostima. Prevrnuo je cijelu kuću u kojoj je pronašao zlato i novac. Potom je krenuo na vrata ali je stigao i domaćin. Migrant je pobjegao ali domaćin ga je uz pomoć komšije stigao. 

Prvobitno su se tukli nekoliko minuta, da bi domaćin kuće potegao i vatreno oružje te ranio migranta. Potom ga je svezao i pozvao policiju. 

Ale Šiljdedić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko – Sanskog kantona potvrio je ove informacije za “Avaz”.

– Tačno je da se dogodilo u Crvarevcu. Prvo je migrant provalio u jednu kuću, pa onda je krenuo u drugu i u toj kući ga je zatekla žena u hordniku i on je fizički nasrnuo na nju. U međuvremenu je došao muž sukobio se s njim, ali je migrant uspio pobjeći. Odnio je određene količine nakita i novca, a onda kada ga je sustigao vlasnik nakon nekog vremena, došlo je opet do sukoba i potezanja pištolja. Vlasnik kuće je pucao u pod ispred njega ali metak je pogodio lice. Ponovo je pobjegao dalje, ali je nađen vrlo brzo. Nađene su i vrijednosti koje je otuđio, prevezn u bolnicu – kazao je Šiljdedić za “Avaz”.

<