<

Skandalozna bajramska čestitka tuzlanske “Karton revolucije”

Ovogodišnji Kurban-bajram Tuzlaci će pamtiti i po transparentu koji je osvanuo na mostu Pasarela, a na kojem je na skandalozan način upućena bajramska čestitka svim muslimanima. Naime, tuzlanski pokret “Karton revolucija” postavio je transparent na kojem je ispisana poruka: “Grijeh je glasati za lopove! Bajram šerif mubarek olsun”. Ova skandalozna čestitka izazvala je žestoke reakcije bojnih građana Tuzle.

Prenosimo reakciju hafiza Edina Dedića koji je osudio ovakav neprimjeren odnos prema muslimanima.

– ‘Istina kojom se želi postići zabluda’.

Ovo su riječi koje se pripisuju h. Aliji da ih je izgovorio tokom jedne bitke kada su se njegovi protivnici poslužili lukavstvom da izbjegnu poraz i preokrenu tok bitke u svoju korist.

‘Grijeh je glasati za lopove!’ To je sasvim jasno. Ali kakve to veze ima s bajramskom čestitkom? Zato što samo muslimani glasaju za lopove? Zašto ova ‘neformalna’ skupina revolucionara nije nekome drugome čestitala vjerski praznik uz ovakvu poruku? Zamislite čestitku: “Pedofilija je grijeh. Čestit Božić.” Strašno.
I to u gradu u kojem komunistička (ateistička) ideologija vlada od 1944., i na mostu i istom mjestu s kojeg je žurno uklonjen transparent o genocidu u Srebrenici?!

Nažalost, naša država je premrežena raznim nevladinim organizacijama i pokretima iza kojih se kriju pojedinci i skupine sa nečasnim namjerama koji se često koriste istinom da bi odveli naivne u zabludu- poručio je hafiz Dedić.

<