<

Sarajevski imam ponovo o koronavirusu: Kinezi su jeli šišmiše i druge životinje koje se ne konzumiraju, posljedice trpi cijeli svijet…!

Podsjećanja radi, ef. Velić je još u januaru iznio slično mišljenje u kojem je, s teološkog viđenja stvari, obrazložio zašto je virus potekao baš iz Kine.

Svijet se već duže od tri mjeseca suočava s velikim zdravstvenim izazovom koji je prouzrokovalo izbijanje koronavirusa (Covid-19). Situacija se globalno odražava gotovo na sve sektore ljudskih života, a posljedice su, a i biti će, izuzetno ozbiljne.

Povodom pandemije koja trese cijelu planetu, oglasio se ponovo na svom Facebook profilu ef. Muhamed Velić.

Njegov post prenosimo u cijelosti:

“Sada je vrijeme da se svjetske institucije, kao UN, WHO i dr., zapitaju da li pojedine kulture mogu tako slobodno konzumirati sve i svašta, jer vidimo da posljedice trpi cijeli svijet. Dokazano je da je ovaj virus prešao sa životinje na čovjeka, jer su Kinezi jeli šišmiše i druge životinje koje se ne konzumiraju. Svijet je globalno selo ili slika na zategnutoj koži, kako kaže Amin Malouf, gdje god da dirnete trese se cijela koža i cijeli svijet. Tako je i ovdje slučaj, Allah Uzvišeni kaže u Kur’anu da se trebamo čuvati smutnje i nereda koji neće pogoditi samo one koji su za to krivi.
Allah da nas sačuva i da pomogne! Amin!”, napisao je Velić na svom Facebook profilu.

Podsjećanja radi, ef. Velić je još u januaru iznio slično mišljenje u kojem je, s teološkog viđenja stvari, obrazložio zašto je virus potekao baš iz Kine.

Njegov tadašnji post, u kojem je pominjao rohinja muslimane i odnos kineskih vlasti prema njima, izazvao je brojne reakcije i komentare.


bh-index.info

<