<

Rusija objavila spisak neprijateljskih zemalja

Ruska vlada je po nalogu Vladimira Putina sastavila spisak stranih država i teritorija koje preduzimaju neprijateljske akcije protiv Moskve, saopštila je pres-služba vlade.

Kako se precizira, Vlada je utvrdila spisak stranih država i teritorija koje vrše neprijateljske akcije protiv Rusije, ruskih kompanija i građana. Naredba o tome je potpisana, navodi se u saopštenju.

„Na spisku se nalaze Australija, Albanija, Andora, Velika Britanija (uključujući Džerzi, Angvilu, Britanska Djevičanska Ostrva, Gibraltar), države-članice Evropske unije, Island, Kanada, Lihtenštajn, Mikronezija, Monako, Novi Zeland, Norveška, Južna Koreja, San Marino, Sjeverna Makedonija, Singapur, Sjedinjene Američke Države, Tajvan, Ukrajina, Crna Gora, Švajcarska i Japan“, prenosi agencija Sputnik.

“Ruski državljani i ruske kompanije koje imaju devizne obaveze prema stranim povjeriocima sa liste neprijateljskih zemalja moći će da ih plaćaju u rubljama, napomenula je pres-služba. Kako bi to uradio, dužnik može da zatraži od ruske banke da otvori poseban račun u rubljama na ime stranog poverioca i prenese na njega plaćanja u ekvivalentu rublja po kursu Centralne banke na dan plaćanja, precizirano je.

saff.ba

<