<

Rudari mrkog uglja „Zenica – pogon Raspotočje“ iftarili sa predstavnicima HU „Medaljon“ iz Beča u Austriji

Druga smjena rudara mrkog uglja Zenica – pogon Raspotočje, njih preko sedamdeset, sinoć je uz desetak volontera i predstavnike austrijske humanitarne organizacije „Medaljon“ iftarilo u krugu rudnika, dok je jedan veći dio komorata svoje iftare dobilo ipak u jami na radnom mjestu.

Bezbroj je humanitarnih akcija koje je ovo udruženje uradilo. Od jednokratnih prehrambeno-higijenskih paketa, renoviranja kuća, vjerskih objekata, stipendija, novčanih pomoći, nabavke lijekova, prikupljanja sredstava za liječenje teško oboljelih, podjele kurbanskog mesa, iftara i niza drugih akcija ovakvog karaktera.

Ishak ef. Ahmetović, voditelj je ove humanitarne organizacije iz Beča, a koji već duži niz godina pomaže našim ljudima u domovini.

Ekipa mladih volontera udruženja „Albatros“ iz Zenice bila je od velike koristi u samoj realizaciji postavljanja iftara komoratima i posluživanbja te kompletne realizacije usluživanja.
Na samom kraju Ishak ef. Ahmetović cijeloj smjeni rudara, njih preko sedamdeset je podijelio poklon u cekeru sa logom humanitarne organizacije „Medaljon“ iz Austrije kao i 50 KM kao vid pažnje prema ovim ljudima u mjesecu Ramazanu.
Presretni rudari, prije svega zbog posjete, ali i zbog ukazane časti i poklona, vratili su se na svoja radna mjesta. Vratili su se u jamu.
Sretno komorati!

Priredi Bilal Isaković
IMLTV.PRESS

<