<

RODITELJI NEUTJEŠNI 12 GODINA: Tuga za sinom Tošetom ne prolazi

Za porodicu Tošeta Proeskog, koji je prije tačno 12 godina nastradao u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Nove Gradiške, današnji dan je najteži u životu.

Majka Dominika i otac Nikola u tišini žale za nasljednikom i svakodnevno obilaze njegovu vječnu kuću. Kažu da za sve ove godine riječi utjehe ne postoje. Zbog bola koji ne prolazi neutješni roditelji izbjegavaju da govore za medije.

– Šta da kažemo… Svake godine je tuga sve jača. Dani idu, a našeg sina više nema. Ostala nam je samo uspomena, sjećanje na divno dijete koje nas je zauvijek napustilo. Neki kažu sudbina, a za nas utjehe nema – povjerio se otac prijatelju koji želi da ostane anoniman.

I riječi Tošetove majke tjeraju suze na oči.

– On je moj anđeo koji sija sa neba. Moje sunce i svjetlost. Život ovaj nema smisla bez njega – rekla je majka.

I kolege na društvenim mrežama odale su počast pjevaču.

– Svake nam godine dolazi taj dan, to jutro kao nešto što ne želimo saznati, čuti ni slutiti, no ipak nemilosrdno dođe i podsjeća nas koliko smo krhki i kako nikada ne znamo šta nam nosi sljedeći dan. Jako je teško, evo, već dvanaestu godinu prihvatiti kako te nema tu. Jedina nam je nada to što si bio i ostao dokaz da anđeli u ljudskom obliku postoje i ostaju uvijek tu kraj nas – napisao je, između ostalog, Toni Cetinski.

cazin net

<